Inleiding gegevensverzameling Ockto

Gewijzigd op: Vr, 1 Okt, 2021 om 1:05 PM

Beschikbaar bij de volgende licentie:  Premium

Voor het verzamelen van de inkomens- en vermogensgegevens maakt de Backoffice Applicatie gebruik van de Ockto-app. Deze app wordt al geruime tijd door grote banken gebruikt voor onder andere het afhandelen van hypotheekaanvragen. De Ockto-app maakt gebruik van gegevens die voor de inwoner beschikbaar zijn op overheidssites zoals MijnOverheid.nl, MijnUWV.nl en MijnBelastingdienst.nl. Door de inwoner in de app met DigiD te laten inloggen op de verschillende sites kan de Ockto-app de gegevens van deze websites opslaan en verzenden naar de Backoffice Applicatie. Hierna kan de ambtenaar de gegevens snel inzien en gemakkelijk beoordelen.

De Backoffice Applicatie slaat de inkomensgegevens op van de afgelopen drie maanden van de inwoner en de eventuele partner, zoals die worden verkregen uit de bron MijnUWV.nl (verzekeringsbericht). Daarnaast worden de historische inkomens uit de Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) van de belastingdienst getoond.

Het vermogen, bestaande uit banksaldo, beleggingen, voertuigbezit, woningbezit en overig vermogen, worden ook uit de VIA van de belastingdienst verkregen en opgeslagen in de Backoffice Applicatie.